ارزش تغذیه‌ای ماکارونی

ارزش تغذیه‌ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه‌ی ماکارونی از آن استفاده می‌شود.
این ماده‌ی غذایی غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود ۷ تا ۸ برابر کم‌تر از میزان نشاسته‌ی آن است.
از نظر عناصر معدنی به خصوص آهن و روی، در مقایسه با غذا‌های دیگر که منبع اصلی املاح معدنی و ویتامین‌ها هستند،
در حد متوسطی است.
تجزیه‌ی اسید‌های آمینه‌ی ترکیبات پروتئینی ماکارونی در مقایسه
با ترکیبات پروتئینی غذا‌های دیگر مانند شیر، تخم مرغ و پروتئین سویا که روزانه مصرف می‌کنیم، نشان می‌دهد که از نظر اسید
آمینه‌ی ضروری لیزین در حد پایینی قرار دارد و به دلیل همین محدودیت اسید
آمینه‌ای، ارزش تغذیه‌ای آن کاهش می‌یابد؛ بنابراین فاکتور ارزش بیولوژیکی و فاکتور میزان پروتئین
ماکارونی در مقایسه با تخم مرغ و گوشت پایین‌تر است.

از طرفی این ارزش تغذیه‌ای ماکارونی از مرحله‌ی خرید در سوپر مارکت تا پختن آن و قرار گرفتن روی میز غذا دست خوش تغییر می‌شود. در بعضی از موارد نزدیک به ۲۰ درصد ترکیبات انرژی‌زای آن به هنگام پخت از دست می‌رود، اما باید به خاطر داشته باشیم که ماکارونی هیچ‌گاه به تنهایی و بدون چاشنی خورده نمی‌شود.

ماکارونی محصولی نیمه فرایند شده است که در تهیه‌ی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد.
از دیدگاه تغذیه‌ای ماکارونی دارای ویژگی‌های زیر است:

– ارزش انرژی زایی بالایی که به طور عمده از طریق قند‌ها تأمین می‌شود؛ ارزش چربی کم یا خیلی کم؛ قابلیت هضم آسان؛ مواد زائد کم.

۸ خاصیت مفید ماکارونی

ماکارونی غذای خوبی است، و برای سلامتی فواید بسیاری دارد. مخصوصا ماکارونی سبوس دار بسیار مفید‌تر ازماکارونی معمولی است.

۱-ماکارونی سرشار از ویتامین می‌باشد

ماکارونی سرشار از ویتامین آ. است، و برای پوست خوب است، و به رشد سلول‌های جدید پوستی کمک بسیاری می‌کند.

۲-ماکارونی به رشد مو کمک می‌کند

ماکارونی گندم کاملی است، و سرشار از اسید فولیک است، برای رشد مو خوب است. اگر از ریزش مو رنج می‌برید
در برنامه غذایی خود حتما از ماکارونی استفاده کنید. اسید فولیک همچنین به کاهش آکنه و جوش صورت کمک زیادی می‌کند.

۳- ماکارونی برای سلامت قلب و عروق مفید است

ماکارونی غنی از پتاسیم است و به بهبود سلامت قلب و عروق کمک می‌کند. برای کاهش کلسترول بالا در بدن کمک میکند و مانع بیماری قلبی می‌شود.

پیشنهاد مطالعه
لاغری موضعی در یک جلسه

ارزش تغذیه‌ای ماکارونی

۴- ماکارونی برای سلامتی عضلات خوب است

سرشاراز پتاسیم است برای سلامت عضلات خوب است. مصرف منظم ماکارونی برای جلوگیری از مشکل سفتی
عضله بدن خوب است. همچنین به آرامش اسپاسم هاعضلانی و درد عضلانی کمک می‌کند.

۵- ماکارونی بهترین منبع برای افزایش وزن است

ماکارونی سرشار ازکربو هیدرات است و به افزایش وزن کمک می‌کند. هر صد گرم حدود ۵۰ گرم کربوهیدرات دارد
و بهترین منبع برای افزایش وزن سالم است.

۶-ماکارونی به بدن انرژی می‌دهد

ماکارونی سرشار از کربوهیدرات است و به بدن انرژی می‌دهد. مصرف ماکارونی می‌تواند، سطح سوخت
و ساز بدن را افزایش دهد، و شمارا فعال نگه می‌دارد و ضعف وبی حالی را کاهش می‌دهد.

۷- ماکارونی مفید برای کم خونی است

پاستا غنی از آهن است، و می‌تو اند به بیماری کم خونی در زنان باردار کمک کند.
برای افزایش تشکیل سلول‌های قرمز خون بسیار خوب است، چون مانع کم خونی می‌شود. سطح هموگلوبین بدن را طبیعی نگه می‌دارد.

۸- ماکارونی برای سلامت استخوان‌ها مفید است

ماکارونی غنی از اسید‌های آمینه و پروتئین است. پروتئین به سلامت استخوان‌ها کمک می‌کند و از درد استخوان جلوگیری می‌کند.
اگر مشکل درد مفصل دارید، حداقل دوبار در هفته حتما از ماکارونی استفاده کنید
ماکارونی مزایای تغذیه‌ای زیادی دارد، که حتما باید در برنامه رژیم غذایی روزانه خود از آن استفاده کنید.

ماکارونی همراه با چاشنی

ماکارونی برخلاف دیگر مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات (مانند نان و بیسکویت)، هیچ گاه به تنهایی مصرف نمی‌شود
و بیش‌تر با مواد غذایی دیگری که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و … مصرف می‌شود.

از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه‌های ضروری افزایش می‌یابد.

۷۰ گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، ۱۰ درصد روغن زیتون و ۱۰ گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم می‌کند
که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالا بوده و از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده‌ی غذایی انرژی‌زا
(پروتئین‌ها، قند‌ها و چربی‌ها) دارای نسبت ۵۷ درصد از قندها، ۳۰ درصد از چربی‌ها و ۱۳ درصد
از پروتئین‌هاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.

پیشنهاد مطالعه
چرا دیر شام خوردن خطرناک است؟

در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه‌فرنگی و مقداری پنیر استفاده شود، ۲۵ تا ۳۰ درصد پروتئین و ۴۰ درصد ویتامین C.
روزانه‌ی مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود،
۴۰ درصد پروتئین و ۲۵ تا ۳۰ درصد آهن روزانه‌ی مورد نیاز بدن را برآورده می‌سازد.

ماکارونی، غذای ورزشکاران

ماکارونی یک غذای پایه و اصلی برای ورزشکاران محسوب می‌شود.

این گروه سعی می‌کنند با استفاده از یک رژیم غذائی مناسب قدرت فیزیکی خود را در انجام مهارت مورد نظر افزایش دهند. تغذیه، سوخت بدن است.
برای این که بدن کار خود را به خوبی به انجام برساند، لازم است که هر دو عامل سوخت و مکانیسم بدن انسان به خوبی شناخته شود.
در ورزش‌های هوازی، وعده‌ی غذای اصلی و غالب باید به طور عمده شامل قند‌ها و چربی‌ها باشد.

یک وعده‌ی ماکارونی که به طور معمول با سس گوجه فرنگی و روغن زیتون یا کره مصرف شود، غذای ایده‌آلی بوده و به خوبی مشخص است
که نسبت دریافت انرژی به نسبت ۱-۲-۴ به ترتیب از قندها، چربی‌ها و پروتئین‌ها را تأمین می‌کند.
استفاده از مقادیر بالاتری از ترکیبات کمپلکس و حتی بدتر از آن، از قند‌های ساده به منظور افزایش کارایی ورزشکار قبل
از شروع فعالیت، به طور کامل غیرمنطقی و حتی خطرناک است و منجر به بیماری هیپرگلیسمی (افزایش قند خون) می‌شود.

خانم مریم سبکتکین کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی آماده ارائه خدمات به شماست.

ادرس ۱: زرین شهر روبروی درب جدید بیمارستان جنب داروخانه دکتر پورمشهدی

شماره تماس زرین شهر ۰۹۱۳۶۴۳۸۷۱۷ – ۵۲۲۷۴۸۱۸ – ۵۲۲۳۰۱۷۳

روزهای کاری زرین شهر شنبه تا چهارشنبه ۵ تا ۸

ادرس ۲ : اصفهان خیابان شیخ مفید کلینیک باران

شماره تماس کلینیک باران ۰۳۱۳۶۶۳۷۴۶۶

روزهای کاری اصفهان پنجشنبه ها ۳ تا ۵

ادرس ۳: باغبهادران کلینیک نوید مهر

روزهای کاری باغبهادران با هماهنگی قبلی

فردا