بیماری کلیوی و رژیم غذایی

محدودیت‌های غذایی بسته به میزان آسیب کلیه‌ها، گوناگون هستند.
مثلا افرادی که در مراحل اولیه‌ی بیماری کلیوی هستند نسبت به کسانی که نارسایی کلیوی دارند، محدودیت‌های غذایی متفاوتی را دنبال می‌کنند.
اگر دچار بیماری کلیوی باشید، پزشک معالج‌تان بهترین رژیم غذایی را که متناسب با نیازهای فردی شما باشد به شما توصیه می‌کند.
برای بیشتر افرادی که دچار بیماری کلیوی پیشرفته هستند، مهم است که رژیم غذایی در پیش بگیرند که دوست کلیه‌ها باشد و مقدار ضایعات موجود در خون را کاهش بدهد. این رژیم غذایی اغلب رژیم renal‌ نامیده می‌‌شود. این نوع رژیم غذایی، عملکرد کلیه‌ها را تقویت کرده و از آسیب بیشتر آنها جلوگیری می‌کند. هر چند محدودیت‌های غذایی متنوع هستند اما معمولا توصیه می‌‌شود تمام افرادی که بیماری کلیوی دارند، مواد مغذی زیر را محدود کنند:
سدیم:
سدیم در بسیاری از غذاها وجود دارد.
کلیه‌های آسیب دیده نمی‌توانند سدیم زیادی را فیلتر کنند، در نتیجه میزان آن در خون افزایش می‌یابد.
معمولا توصیه می‌‌شود مصرف سدیم را به کمتر از ۲۰۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید.
پتاسیم:
پتاسیم نقش‌های حیاتی زیادی در بدن دارد اما افرادی که بیماری کلیوی دارند باید مصرف پتاسیم را محدود کنند تا میزان آن در خون‌شان بالا نرود.
معمولا توصیه می‌شود مصرف پتاسیم را به کمتر از ۲۰۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید.
فسفر:
کلیه‌های آسیب دیده نمی‌توانند فسفر اضافی را دفع کنند و فسفر هم ماده‌ی معدنی است که در بسیاری از غذاها وجود دارد. مقادیر زیاد فسفر می‌تواند منجر به آسیب به بدن شود، بنابراین مصرف فسفر غذایی را باید به کمتر از ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ میلی گرم در روز محدود کنید.
بیماری کلیوی و رژیم غذایی

خانم مریم سبکتکین

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

(عضو هیات مدیره انجمن تغذیه اصفهان)

ارتباط تلگرام @s_diet

پیج اینستاگرام :

rejim_darmani_saboktakin

پیشنهاد مطالعه
راه حل افزایش اشتها در فصل سرما