تنظیم رژیم غذایی بیماران سرطانی قبل از درمان ، حین درمان و پس از درمان (شیمی درمانی و رادیوتراپی)
تغذیه سالم به معنی داشتن محدودیتهای رژیمی سخت، لاغر ماندن غیرواقعبینانه یا محروم کردن خود از خوردن غذاهایی که دوست دارید نیست. در عوض این داشتن انرژی بیشتر، ارتقا سلامت فردی و تثبیت روحیه و حالات روحی یک احساس عالی است. با به کار بردن برخی نکات ساده که از یک متخصص تغذیه خوب دریافت میکنید میتوانید یاد بگیرید که چگونه از یک رژیم غذایی سالم، متنوع و خوشمزه که هم برای بدن و هم برای روح و ذهن شما مناسب باشد پیروی کرده و لذت ببرید.
تغذیه سالم تغذیهای است که مصرف مواد غذایی، متعادل، متنوع و متناسب با وضعیت جسمی فرد باشد. از نشانههای تغذیه نامناسب میتوان به ابتلای مکرر به بیماریهای عفونی، نداشتن انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزانه، ایجاد تپش قلب و برخی بیماریها مانند بیماری قلبی- عروقی اشاره نمود. با حضور متخصصین برجسته تغذیه در بیمارستان عرفان، امکان مشاوره و دریافت رژیم غذایی مناسب فراهم شده است.
مطالعات جدید نشان می دهد که کمیت و کیفیت زندگی ما با نحوه تغذیه ما ارتباطی تنگاتنگ دارد. تغذیه نه تنها در پیشگیری و درمان بیماری ها نقش بازی می کند، بلکه در خلق و خو، روحیه، نگرش و اخلاق و رفتار هر یک از ما نیز نقش دارد. عملکرد ذهن و مغز ما نتیجه ترشح موادی در مغز است که تغذیه بر تولید و ترشح آنها اثر قابل توجهی دارد. نتایج تحقیقات جدید در زمینه تغذیه باعث شده که نگرش متخصصان و پژوهشگران نسبت به علم تغذیه بسیار تغییر نماید. به علاوه مطالعات جدید باعث آغاز سرفصل جدیدی به نام Nutrigenomics گردیده است. این شاخه جدید از دانش نشان می دهد که با کمک تغذیه می توان ژنها را در بدن فعال یا غیر فعال کرد. در واقع اگر ما استعداد ژنتیکی ابتلا به بیماری خاصی را داشته باشیم، با نحوه تغذیه می توانیم ژن آن بیماری را خاموش نموده و هیچ وقت به آن بیماری مبتلا نشویم. در جهت مقابل اگر ژن نوع خاصی از سرطان در بدن ما وجود داشته باشد و قرار باشد که در سن خاصی مثلا ۷۰ سالگی این ژن فعال شده و بیماری در بدن ما بروز کند، با تغذیه غلط ممکن است این ژن زودتر فعال شده و به عنوان مثال در سن ۴۰ سالگی منجر به ایجاد سرطان شود. در مجموع می توان گفت تغذیه هرکس تعیین کننده افکار و خلق و خوی وی، کنترل کننده فعالیت ژن های او و تعیین کننده وضعیت سلامتی وی است. پس به راحتی می توان تغذیه را مهم ترین عامل قابل کنترل در سلامت هر فرد دانست.از سوی دیگر برنامه غذایی که برای هر فرد تنظیم می شود مانند لباسی است که دقیقا برای بدن آن شخص طراحی و دوخته می شود. نیازهای افراد مختلف به مواد مغذی با توجه به سن، جنس، وضعیت سلامت فعلی، استعداد ژنتیکی به بیماری ها، میزان فعالیت، شرایط خانوادگی، شغل، باورها و اعتقادات مذهبی، سبک زندگی، ترجیح های غذایی و صدها عامل دیگر متفاوت است و نمی توان رژیم غذایی یک فرد را به فرد دیگر تجویز کرد. در واقع هر فردی نیاز دارد که رژیم غذایی منحصر به فرد برای خود وی تنظیم شود. ارائه رژیم غذایی منحصر به فرد برای هر شخص تعبیر دقیق تغذیه کل نگر یا همان Holistic Nutrition است.