راهنمای تغذیه ای مادر باردار

راهنمای تغذیه ای مادر باردار با وزن مطلوبد:

در این هرم غذایی باید ۵ گروه غذایی اصلی در طول روز توسط مادر باردار مصرف شود:

 نان وغلات. روزانه ۷-۱۱ واحد باید از این گروه مصرف شود که هر واحد حدود ۳۰ گرم است.

سبزیجات: روزانه ۴-۵  واحد باید در روز مصرف شود. هر واحد تقریبا ۱۰۰ گرم است.

 میوه ها: روزانه ۳-۴  واحد باید مصرف کند. هر واحد ۱۰۰ گرم است.

شیر و لبنیات: باید روزانه ۳-۴  واحد مصرف کند.

گوشت و ماکیان: روزانه ۳  واحد پروتئن حیوانی+۱ واحد پروتئین گیاهی (حبوبات) که هر واحد حدود ۳۰ گرم میشود.

گروه متفرقه: مصرف روغن ها محدود و ۶ واحد در روز که حدود ۵گرم در هر واحد میشود. گروه قندها حدود ۴ واحد و هر واحد ۵ گرم است.

نیاز انسان به خوراک یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهم‌ترین عامل بقای زندگی و طول عمر می‌باشد.
احتیاج به خوراک دائمی است و ارگانیسم را مجبور می‌کند تا برای بدست آوردن خوراک و رفع گرسنگی کوشش کند.

تغذیه صحیح رشد را میسر می‌سازد، به تندرستی و طول عمر می‌انجامد و با تأثیر بر روی مغز و روان سبب رشد فکری می‌گردد.

پیشنهاد مطالعه
تغذیه دوران بارداری در سه ماهه دوم

غذای انسان باید شامل پروتئین‌ها، چربی‌ها، کربوهیدرات‌ها، مواد معدنی، ویتامین و آب باشد تا رشد
و سلامت یاخته‌های بدن تأمین شود. این مواد با تغییراتی
که در لوله گوارش حاصل می‌کنند قابل جذب می‌شوند و برای تأمین نیازهای حیاتی مورد استفاده یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند.


خانم مریم سبکتکین

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

(عضو هیات مدیره انجمن تغذیه اصفهان)

ارتباط تلگرام @s_diet

پیج اینستاگرام :

rejim_darmani_saboktakin