عوارض مصرف میان وعدههای ناسالم
اول، این نوع از تنقلات به دلیل دارا بودن چربی و مواد قندی زیاد، پرکالری و پر انرژی بوده و منجر به ذخیرهسازی چربی اضافی در بدن و در نتیجه چاقی میشود، معضلی که در جوامع از آن به عنوان مادر بیماریها یاد میشود.
دوم، چربی موجود در اکثر این تنقلات از نوع چربیهای جامد با اسید چرب ترانس بالاست
که منجر به افزایش کلسترول خون بویژه LDL میشود و میتواند زمینه را برای بیماریهای قلبی فراهم کند.
سوم، نمک ترکیبی است که به منظور ایجاد مزه و همچنین به عنوان نگهدارنده به اکثر فرآوردههای صنعتی
(پفک، چیپس و …) افزوده میشود. ترکیبی که مصرف زیاد آن افزایش فشار خون و به دنبال آن آسیبهای قلبی و عروقی و کلیوی را به دنبال دارد.
چهارم، رنگهای خوراکی نیز گروه دیگری از افزودنیها هستند که به انواع دسرها و بستنیها اضافه میشود.
این ترکیبات بویژه انواع مصنوعی آن میتوانند اختلال در تمرکز و یادگیری و
در گروهی از کودکان اختلالی به نام بیش فعالی را موجب شوند و از سوی دیگر در بعضی از افراد میتوانند ایجاد آلرژی کنند.
مصرف نوشابههای گازدار و حضور کمرنگ گروه شیر و لبنیات
پنجم، از سوی دیگر مصرف نوشابههای گازدار و حضور کمرنگ گروه شیر و لبنیات در برنامه غذایی
روزانه سبب شده در طول سالهای گذشته تا ۴ سانتی متر از متوسط قد کودکان ایرانی کاسته شود،
از طرفی فسفر موجود در این نوشیدنیها جذب کلسیم را در دستگاه گوارشی کاهش داده و عارضهای به نام پوکی استخوان را برای جامعه ایرانی به ارمغان آورده است.
ششم، استفاده زیاد از سوسیس و کالباس که برای ماندگاری بیشتر به آن نیترات افزوده میشود،
برای سلامت دستگاه گوارش مناسب نیست و از طرفی مصرف بیش از حد آن میتواند منجر به ایجاد سرطان شود.
هفتم، استفاده از روغنهای غیر استاندارد آن هم با حرارت بالا که به کرات مورد استفاده قرار میگیرد،
مشکل دیگری است که در مورد بعضی از میان وعدهها وجود دارد، حرارت بالا
در این فرآوردهها منجر به تخریب برخی مواد مغذی شده و از طرف دیگر حرارت بالا که منجر به دود کردن روغن میشود.
ترکیباتی به نام آکرولئین تولید میکند که حتی تنفس آن میتواند خطرناک باشدان
دارای کالری بالا و درصد مواد مغذی کم
هشتم، این تنقلات معمولا دارای کالری بالا و درصد مواد مغذی کم هستند و ایجاد
یک حس سیری کاذب در کودک میکنند بدون اینکه نیازهای تغذیهای او را تامین کنند و به مرور زمان باعث کمبودهای تغذیهای در کودک میشوند.
به گفته معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بنابراین سیل عظیمی از مواد افزودنی
که به انواع محصولات صنعتی از انواع کیک و بیسکویت گرفته تا چیپس و پفک و انواع میوه و …
اضافه میشود، مانند نگهدارندهها جهت جلوگیری از رشد میکروارگانیسمها و افزایش زمان ماندگاری، شیرین کنندههای مصنوعی، پایدار کنندهها و غلظت دهندهها، طعم دهندهها و رنگها که هر کدام ممکن است طبیعی یا سنتتیک باشند
ممکن است در کوتاه مدت اثری نداشته باشد یا مقدار آنها در مواد غذایی در حد استاندارد باشد
ولی وقتی این مواد را در کل دریافتهای روزانه و حتی ماهانه در نظر بگیریم به این نتیجه میرسیم
که استفاده از این گونه محصولات در درازمدت میتواند
خطری برای سلامتی باشد. بویژه اگر مصرف این گونه از محصولات از سنین کودکی آغاز شده باشد.
خانم مریم سبکتکین کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی آماده ارائه خدمات به شماست.
ادرس ۱: زرین شهر روبروی درب جدید بیمارستان جنب داروخانه دکتر پورمشهدی
شماره تماس زرین شهر ۰۹۱۳۶۴۳۸۷۱۷ – ۵۲۲۷۴۸۱۸ – ۵۲۲۳۰۱۷۳
روزهای کاری زرین شهر شنبه تا چهارشنبه ۵ تا ۸
ادرس ۲ : اصفهان خیابان شیخ مفید کلینیک باران
شماره تماس کلینیک باران ۰۳۱۳۶۶۳۷۴۶۶
روزهای کاری اصفهان پنجشنبه ها ۳ تا ۵
ادرس ۳: باغبهادران کلینیک نوید مهر
روزهای کاری باغبهادران با هماهنگی قبلی
ممنون از توضیحات جامع و مفیدتان ممنون که این مطلب هارا توضیح دادید و باعث شدید متوجه بشم و یادبگیدم
سلامت باشید . لطف دارید.