استفاده از سیر پخته شده:

اشتباهات شایع در مصرف سیر | روند پخت، ماده فعال موجود در سیر به نام «آلیسین» را از بین می برد. آلیسین، نوعی ترکیب حاوی سولفور است و هنگام جویدن، خرد یا له شدن سیر خام، فعال می شود اما با قرار گرفتن در معرض حرارت غیرفعال می شود، به همین دلیل است که روند پخت، خاصیت درمانی سیر را پایین می آورد.

چگونگی حفظ حداکثر خاصیت سیر در زمان پخت:

قبل از پخت، سیر را له و ۱۰ دقیقه صبر کنید تا تولید آلیسین بیشتر و در برابر حرارت هنگام پخت مقاوم شود. بهتر است به مدت کوتاه (حدود ۱۵ دقیقه) روی حرارت متوسط پخته شود.

مصرف سیر به شکل قرص:

بیشتر مردم برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع در دهان، به جای سیر خام، از قرص سیر استفاده می کنند اما این فرآورده فایده چندانی ندارد. همان گونه که بیان کردیم، برای فعال شدن ترکیب درمانی سیر لازم است که سیر خام و له شده مصرف شود.

سیر به شکل قرص، پودر یا خشک تمام خواص دارویی سیر خام را ندارد. هر چند سیر خشک خاصیت آنتی اکسیدان خود را کمی حفظ می کند و می تواند با رادیکال های آزاد مقابله کند اما خواص آن به اندازه سیرخام نیست. اگرچه سیر بوی نامطبوعی در دهان ایجاد می کند اما جویدن سیر همانند مصرف پنی سیلین موثر است. سعی کنید به جای مکمل از سیر تازه استفاده کنید.

پیشنهاد مطالعه
مصرف زیاد ویتامین‌ها چه عوارضی دارد؟

استفاده از سیر مانده:

برای برخورداری از خواص مختلف سیر، حتماً از سیر تازه استفاده کنید. سیر تازه حجم و شکل مشخص دارد و چروک نشده است.

میزان سیر مصرفی شما کم است:

اگر قصد دارید از طریق طبیعی با عفونت ها مقابله کنید، باید سیر بیشتری مصرف کنید. تنها یک حبه کافی نیست و باید روزی ۲ تا ۳ حبه سیر مصرف کنید. نتایج بررسی ها نشان می دهد، مصرف ۳-۲ حبه سیر در روز عفونت های شدید را برطرف می کند. از آنجا که سیر به عنوان آنتی بیوتیک عمل می کند، میزان زیاد آن می تواند روی فلور معده تأثیر بگذارد و باکتری مفید را کاهش دهد.

از این رو لازم است میزان کافی پروبیوتیک مصرف کنید. بهترین راه، مصرف موادغذایی تخمیر شده است که سرشار از پروبیوتیک است. از جمله ماست طبیعی، کامبوجا و…

نداشتن یک برنامه غذایی سالم:

همراه با مصرف سیر لازم است که یک شیوه زندگی سالم داشته باشید تا روند درمان سرعت پیدا کند.

برنامه غذایی غنی از قند و مواد غذایی فرآوری شده، تأثیر منفی بر سیستم ایمنی بدن می گذارد پس توصیه می شود مواد غذایی مغذی و سالم مانند سبزیجات، میوه، مواد غذایی پروبیوتیک، روغن های سالم و پروتئین بدون چربی مصرف کنید.

پیشنهاد مطالعه
عوامل کمک کننده در جذب کلسیم

آیا سیر را باید ناشتا مصرف کرد؟

اشتباهات شایع در مصرف سیر |هر چند توصیه می شود که به صورت ناشتا حتی قبل از مصرف آب، سیر مصرف شود اما در برخی افراد، این امر باعث بروز مشکلاتی چون ناراحتی گوارشی و نفخ می شود. بنابراین، برای احتیاط، ابتدا مقدار کمی سیر مصرف کنید. افرادی که به سیر حساسیت دارند، دچار علایمی چون نفخ، اسهال، حالت تهوع، استفراغ و واکنش های پوستی متفاوت می شوند. گاهی نیز مصرف کم سیر مشکلی ایجاد نمی کند اما میزان زیاد آن می تواند مشکل ساز شود.

جالب است بدانید استفاده از سیر برای درمان بیماری ها پیشینه ای ۳ هزار ساله دارد و بقراط از این گیاه برای درمان سرطان دهانه رحم استفاده می کرد.