تقویت سیستم ایمنی بدن در زمان ویروس کرونا
در بخش قبلی به موضوع نقش تغذیه در سیستم ایمنی بدن پرداختیم در این بخش قصد داریم به چگونگی تقویت این سیستم در زمان شیوع ویروس کرونا بپردازیم با ما همراه شوید :
برخی از مواد مغذی می توانند سبب بهبود و ارتقا عملکرد سیستم ایمنی شوند. از جمله این مواد مغذی می توان به اسید های چرب امگا ۳،آنتی اکسدان ها، املاح و مواد معدنی مانند آهن، روی، سلنیم، منیزیم و ویتامین هایی نظیر E، A، C،D، B6، اسید فولیک ، B12 و پروتیین و برخی اسیدهای آمینه و ترکیبات غذایی حاوی پره بیوتیک ها و پروبیوتیک ها و فلاونوئیدها و آنتی اکسدان ها اشاره کرد.
با توجه به نقش ویتامین A و E در تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی ویتامین A ( منابع گیاهی مانند انواع سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی و قرمز مانند هویج، کدو حلوایی، موز ، انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات) و منابع غذایی ویتامین E ( روغن های مایع مانند زیتون و کانولا و..)استفاده شود.
جهت تقویت سیستم ایمنی بدن بایستی روزانه از منابع غذایی ویتامین D ( ماهی، لبنیات و زرده تخم مرغ) ، مواجهه با نور آفتاب و مصرف مکمل ۵۰ هزارواحدی این ویتامین بصورت ماهیانه در افراد بالای ۱۲ سال و دوماه یکبار در افراد زیر ۱۲ سال استفاده شود.
ویتامین C به طور طبیعی در منابع غذایی از جمله سبزیها و میوها وجود دارند و نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا میکنند، بنابراین توصیه میشود از سبزیها و میوههای تازه استفاده شود و به دقت ضدعفونی شوند. ویتامین C در سبزیهایی مانند کلم، گل کلم، فلفلها و انواع میوهها به خصوص مرکبات از جمله نارنگی، گریپ فروت و پرتقال وجود دارد.
املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی از جمله حبوبات، تخم مرغ و انواع گوشتها و مغزیجات میتواند تامین کننده این ریزمغذی ها شوند. همچنین میتوان از نان و غلات سبوس دار که حاوی سلنیوم و ویتامینهای گروه B است استفاده کرد که تمامی این منابع به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ایفا میکنند.
در خصوص اهمیت مصرف مکملها و ویتامینهاهیچ توصیهای برای مصرف خودسرانه مکملها مانند انواع قرصهای ویتامین C، A و E و انواع مکملهایی که به صورت شیمیایی هستند، وجود ندارد و بهترین توصیه این است که این ویتامینها را از طریق منابع غذایی مانند سبزی ها و میوه، ها و همچنین املاح معدنی و منابع پروتئینی از منابعی مانند شیر و لبنیات، گوشت، ماهی ،ماکیان ، حبوبات و مغزها دریافت شود. مصرف خودسرانه مکملها میتواند موجب دریافت اضافی ویتامین و املاح شود و علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد را میتواند بروز دهد.
مطالب پیشنهادی :