روغن های مناسب پخت و پز کدامند ؟ 

همه روغن‌ های مخصوص پخت و پز دارای سه نوع اسید چرب هستند: چربی تک غیر اشباع، چربی با چند پیوند غیر اشباع و چربی‌های اشباع شده. روغن‌ها بر اساس بیشترین میزان اسید چربشان دسته‌بندی می‌شوند.

برای مثال روغن زیتون و روغن کانولا دارای میزان بیشتری اسید چرب تک غیر اشباع هستند ولی ذرت میزان زیادی اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع دارد و روغن‌های جامد دارای چربی‌های اشباع شده هستند.

باید بدانید که استفاده از روغن‌های جامد به دلیل این که دارای چربی‌های اشباع و اسید چرب ترانس هستند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود و با رسوب درون رگ‌ها موجب انواع بیماری‌های قلب عروقی، سکته و غیره می‌شوند.

روغن مخصوص سرخ کردنی

 

روغن‌ها دارای نقطه تبخیر مخصوص به خود هستند که در این دما بخار می‌شوند و به حالت بی‌اثر در می‌آیند؛ با توجه به نوع روغن که از چه گیاهی گرفته شده، این عدد متفاوت است.

زمانی که در اثر حرارت‌های بالا دمای روغن به بیش از اندازه معین خود برسد، رادیکال‌های آزاد و مواد شیمیایی سمی به درون غذا آزاد می‌شوند و بعد از مصرف غذای پخته شده، درون بدن التهاب و تورم و گاهی مشکلات دیگری به وجود می‌آید.

برای این که از این مشکل خلاص شوید، بهترین راهکار این است که به سراغ بهترین روغن سرخ کردنی بروید. این روغن‌ها تصفیه شده هستند به دلیل این که ناخالصی‌های موجود در روغن است که آنها را به حرارت حساس می‌کند و در طی فرآیند شیمیایی مخصوص تصفیه، این مواد ناخالص حذف می‌شوند.

نقطه تبخیر مناسب برای روغن‌های سرخ کردنی معمولاً ۱۹۰ درجه سلسیوس است؛ این دما دقیقاً دمایی است که عمل سرخ کردن مواد غذایی اتفاق می‌افتد.


بیشتر بخوانید : نکات مهم تغذیه در خانم ها


روغن برای مصرف روزانه
روغن برای مصرف روزانه

بهترین روغن‌ خوراکی برای مصرف روزانه

 

پیشنهاد مطالعه
عضله سازی با این نکات کلیدی

اگر از روغن مایع برای طبخ استفاده می‌کنید، روغن زیتون و روغن هسته انگور برای پخت و پز در زمانی که دما به میزان کمتری به آنها می‌رسد، مناسب هستند. این روغن‌ها دارای میزان بیشتری از چربی‌های تک غیر اشباع هستند که در دماهای بالاتر نسبت به باقی روغن‌ها کمی آنها را پایدارتر می‌کند.

روغن‌ هایی برای مصارفی به جز پخت و پز

برخی از روغن‌ها کاملاً خالص هستند و در نتیجه با مصرف آنها میزان بیشتری از مواد مغذی به بدن شما وارد می‌شود. مصرف روزانه این روغن‌های گیاهی خالص با داشتن خواص ضدالتهابی برای سلامت قلب و پوست مفید هستند و باید این نکته را بدانید در صورتی که حرارت به روغن نرسد، فایده‌های بیشتری دارند. این نوع روغن‌ها را می‌توانید در سالادها و غذاهای سرد مصرف کنید.