تاثیر چای ترش در سلامتی
چای ترش از طریق جوشاندن کاسبرگ گیاه جامائیکا به دست میآید. این نوشیدنی در سرتاسر دنیا محبوبیت بالایی دارد و به عنوان یک نوشیدنی با خواص درمانی شناخته میشود.
چای این گیاه رنگ قرمز و طعم ترش دارد. به خاطر همین طعم با نام چای ترش شناخته میشود. چای ترش را میتوان گرم یا خنک مصرف کرد. چای ترش کالری پایینی دارد و کافئین ندارد.
خواص این گیاه عبارتند از :
کنترل فشار خون
بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۰۸ از سوی انجمن قلب آمریکا منتشر شد، مصرف چای میتواند فشار خون را در بزرگسالانی که در مرحلهی پیش پرفشاری خون یا پرفشاری خون خفیف قرار دارند، کاهش دهد.
همچنین در این گزارش آمده است یکسوم بزرگسالان در آمریکا از فشار خون بالا رنج میبرند. به کنترل فشار خون بالا و محافظت از قلب کمک میکند. این ویژگیها باعث میشود تا برای افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند و افراد در معرض ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی مفید باشد.
بر اساس پژوهشی در دانشگاه تافتس بوستون، به خاطر داشتن خواص ضدالتهابی میتواند فشار خون بالا را تا عدد ۱۰ میلیمتر کاهش دهد. برای دستیابی به این خاصیت باورنکردنی باید به مدت چند هفته، هر روز سه فنجان چای ترش مصرف کنید. ادرارآور است و با کمک به دفع ادرار به کاهش فشار خون بالا کمک میکند.
کاهش کلسترول
خواص آننتیاکسیدانی بالایی دارد و به واسطهی این خاصیت به کاهش کلسترول بد (LDL) خون کمک میکند، در نتیجه میتواند به محافظت قلب و عروق در مقابل بیماریها و آسیبها کمک کند.
این چای با کاهش چربی و قند خون میتواند برای کسانی که از اختلالات قند خون مانند دیابت رنج میبرند هم سودمند باشد. بر اساس مطالعهای که روی بیماران مبتلا به دیابت نوع دوم صورت گرفت، مشاهده شد مصرف چای ترش با کاهش کلسترول و تریگلیسرید، به کنترل این بیماری ناخوانده کمک میکند.
محافظت از کبد
بر اساس تحقیقات خواص آنتیاکسیدانی به درمان بیماریهای کبد کمک میکند. آنتیاکسیدانها با خنثی کردن اثر رادیکالهای آزاد موجود در بافتها و سلولها از بدن محافظت میکنند، در نتیجه میتوان گفت چای ترش با کمک به حفظ سلامتی بسیاری ار اندامها باعث افزایش طول عمر فرد میشود.
بیشتر بخوانید : مواد غذایی موثر در درمان کبد چرب
خواص ضدسرطانی
حاوی مادهای به نام «پروتوکاتکویک اسید» است که خاصیت آنتیاکسیدانی و ضدتوموری دارد. بر اساس مطالعهی صورت گرفته در دپارتمان بیوشیمی دانشگاه پزشکی چانگ شان تایوان، چای ترش با داشتن مادهای به نام «آپوپتوز» روند رشد سلولهای سرطانی را آهسته میکند.
خواص ضدالتهابی و ضدباکتری
سرشار از اسید آسکوربیک یا همان ویتامین c است. وجود این ویتامین برای تقویت و تحریک سیستم ایمنی بدن به فعالیت بیشتر ضروری است. همچنین چای ترش برای خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی خود نیز شناخته شده است؛ بنابراین از ابتلای شما به سرماخوردگی و آنفولانزا جلوگیری میکند. با خاصیت خنککنندگی خود در کاهش تب نیز مؤثر است.
خواص ضدافسردگی
محتوی ویتامینها و مواد معدنی مانند فلاوونوئیدهاست که خاصیت ضدافسردگی دارند. مصرف چای به استراحت دستگاه عصبی کمک میکند و با ایجاد حالت آرامش در بدن و ذهن، از شدت اضطراب و افسردگی فرد میکاهد.
سئو شرکت مهندسی کلینیک ۲۴