بررسی میزان ویتامین B3 موجود در انواع مواد غذایی
مطلبی که امروز در سایت مریم سبکتکین کارشناس رژیم انلاین و رژیم درمانی اصفهان برای شما همراهان گردآوری کرده ایم. به مطالعه میزان ویتامین B3 موجود در انواع مواد غذایی پرداخته است. ویتامین ب ۳ (یا نیاسین) ضد بیماری پلاگر در انسان است. این ویتامین در ساختمان مولکولی کوآنزیم نیکوتین آمید آدنین دینوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دینوکلئوتید فسفات (NADP) شرکت دارد.
- سینهمرغ: ۹۰ گرم- ۹ میلیگرم
- جگرسیاه: ۷۵ گرم – ۱۲ میلیگرم
- گوشتقرمز: ۹۰ گرم – ۶ میلیگرم
- گوشت بوقلمون: ۹۰ گرم – ۹-۶ میلیگرم
- تنماهی : ۹۰ گرم – ۱۰ میلیگرم
- سالمون : ۹۰ گرم – ۷ میلیگرم
- بادامزمینی : ۵۰ گرم – ۷ میلیگرم
- برنج قهوهای : یک فنجان پخته – ۵ میلیگرم
- سیبزمینی : یک عدد متوسط – ۲میلیگرم
- نخودفرنگی : یک فنجان پخته – ۳ میلیگرم
ویتامین B3
ویتامین B3 علاوه بر غذاها در گیاهان دارویی ذیل نیز یافت میشود. (البته در گیاهان تازه و خشک نشده بیشتر و باکیفیت بهتر یافت میشود، نظیر:
- یونجه،
- ریشه گیاه باباآدم،
- علف گربه،
- فلفل قرمز تازه،
- بابونه،
- علف پرنده،
- گل عینک،
- تخمرازیانه،
- گیاه رازک،
- شیرینبیان،
- گل ماهور،
- گزنه،
- جو دو سر،
- نعنا،
- جعفری،
- برگ تمشک جنگلی،
- شبدر قرمز،
- میوه گل سرخ،
- نارون و ترشک زرد.
پس از مصرف مکملهای نیاسین ممکن است پوست صورت قرمز شود یا جوشهای قرمز ریز سوزش داری بر روی پوست ظاهر شود. اینگونه تظاهرات معمولاً بیضرر بوده و بهتدریج رفع میگردند. زنان باردار، افراد مبتلابه دیابت، آب سیاه، نقرس، ناراحتیهای کبد و افرادی که زخمهای گوارشی دارند، باید در مصرف مکملهای نیاسین احتیاط نمایند. مصرف بیش از ۵۰۰ میلیگرم ویتامین B3 در روز و به مدت طولانی میتواند به کبد آسیب برساند.
جهت دریافت اطلاعات تماس کلیک کنید.
مریم سبکتکین کارشناس تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
مطالب پیشنهادی:
نقش تغذیه در بروز التهاب مفصل (آرتریت)