مواد غذایی آلوده به باکتری

۱- غذاهای آماده: غذاهای آمادۀ طبخ مثل سوسیس، کالباس، ناگت مرغ و دیگر انواع ناگت به این دلیل که فرایند پخت آنها کامل نیست،

در صورت خوب پخته نشدن می‌تواند آلودگی و باکتری را به مادر انتقال دهد.

هات‌داگ، گوشت‌های سرد مستعد داشتن لیستریا مونوسیتوژنس؛ باکتری ایجادکنندهٔ لیستریوزیس، هستند که می‌تواند به مشکلات جدی منجر شود.

همچنین بهتر است مادارن باردار از تماس پیدا کردن مایع بسته‌های هات‌داگ با دیگر غذاها، قاشق و چنگال و سطوحی که غذا روی آنها آماده می‌شود

جلوگیری کنند و پس از کار کردن با گوشت‌های سرد دست‌هایشان را بشویند تا احتمال آلودگی را کاهش دهند.

۲- تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز: تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز و فرآورده‌هایی که از تخم‌مرغ خام درست می‌شود .

مانند سس مایونز می‌تواند حاوی باکتری سالمونلا باشد. پخت کامل باعث از بین رفتن این باکتری می‌شود.

سس مایونز یا سس سفید

سس مایونز یا سس سفید نوعی سس است که از تخم مرغ، روغن زیتون، سرکه و خردل درست می‌شود و به‌طور سرد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

داستان‌های ضد و نقیضی در مورد چگونگی پیدایش این سس وجود دارد،
بسیاری از صاحب نظران معتقدند، اولین بار این سس به صورت مخلوطی از زرده تخم مرغ و روغن، در سال ۱۷۵۶ میلادی در فرانسه تهیه شد. گفته می‌شود این سس، نخستین بار توسط آشپزهای فرانسوی تهیه شده‌است. بسیاری می‌گویند،
این سس شبیه ترکیبی است که در روم باستان از مخلوط روغن زیتون و تخم مرغ تهیه می‌شد
و این روزها به این شکل عرضه می‌شود. اما تولد واقعی این سس به سال ۱۹۱۰ باز می‌گردد، که <نینا هلمن>
یک آلمانی مهاجر در نیویورک، سسی را به منظور فروش بیشتر ساندویچ‌های مغازه شوهرش تهیه کرد.
او این سس را به جای کره در ساندویچ‌هایش استفاده می‌کرد. او به تدریج
در طعم سس خود تنوع ایجاد کرد و در سال ۱۹۱۲، کارخانه این سس را ساخته و اسمش‌را>Best Food<گذاشت.

پیشنهاد مطالعه
زنگ خطر کاهش وزن در سرطان

برای پیشگیری از عفونت این باکتری بهتر است .

از مصرف تخم‌مرغ خام و نیم‌پز مثل تخم‌مرغ عسلی و سایر مواد غذایی که با تخم‌مرغ خام تهیه می‌شود و در فرایند تولید پخته نمی‌شود پرهیز کنید.


خانم مریم سبکتکین

کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی

(عضو هیات مدیره انجمن تغذیه اصفهان)

ارتباط تلگرام @s_diet

پیج اینستاگرام :

rejim_darmani_saboktakin