از این مواد غذایی در سرطان پرهیز شود
در این مطلباز سایت مریم سبکتکین کارشناس رژیم آنلاین و رژیم درمانی اصفهان به بررسی مواد غذایی که باید در سرطان پرهیز شوند خواهیم پرداخت.
غذاهای فرآوری شده و سرطان
گوشتهای چرب، سسها، کیک، بیسکویت، کره، مارگارین و روغنها باید محدود مصرف شوند. مصرف زیاد این غذاها باعث چاقی میشود. چاقی خود خطر سرطان پستان و اندومتریوم و سرطان کولون را به ویژه در یائسگی افزایش میدهد. غذاهای تاریخ مصرف گذشته که در شرایط نامناسب نگهداری شدهاند نیز میتوانند حاوی باکتریهایی باشند که خطر سرطان را افزایش دهند.
فرآوره های گوشتی و سرطان
گوشتهای سوخته شده بهتر است پرهیز شوند. پختن زیاد مواد غذایی و کباب کردن مستقیم آنها در دمای زیاد باعث ایجاد آمینهای حلقوی هترو سایکلیک میشوند که برخی از آنها سرطانزا هستند. گوشت قرمز مانند گوشت گاو، گوسفند و فرآوردههای گوشتی چنانچه بهطور مداوم به مقدار زیاد مصرف شوند باعث افزایش خطر سرطان کولون، رکتوم، پانکراس، پستان، پروستات و کلیه میگردد.
مرکز تحقیقات بینالمللی سرطان مصرف روزانه ۸۰ گرم گوشت را در روز توصیه میکند. گوشتهای فرآیند شدهای که حاوی نیتریت هستند میتوانند سرطانزا باشند. گوشتها، ماهی و پنیر دودی و به طور کلی غذاهای دودی حاوی هیدروکربنهای حلقوی پلی سیکلیک هستند. برخی مطالعات نشان دادهاند که این ترکیبات میتوانند باعث سرطان شوند و باید با اعتدال مصرف شوند.
الکل و سرطان
مصرف مقادیر زیاد الکل، سرطان دهان، مری، نای، معده و کبد را افزایش میدهد. الکل میتواند خطر سرطان کولون، رکتوم و سینه را نیز افزایش دهد.
شوریها و سرطان
غذاهای شور چنانچه به مقدار زیاد مصرف شوند خطر سرطان معده را افزایش میدهند. حداکثر ۶ گرم سدیم در روز برای بزرگسالان و نصف این مقدار برای کودکان توصیه میشود.
سایر اقدامات
تمام مواد غذایی فاسد شدنی در شرایط خنک و ترجیحاً در یخچال نگهداری شود. حفظ وزن در محدوده طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان و پروستات همچنین حفظ سطح قابل قبولی از فعالیت فیزیکی مکمل ویتامین C، سلنیوم و کاروتنوئیدها برای پیشگیری از بعضی سرطانها میتواند مفید باشد.
مریم سبکتکین کارشناس تغذیه اصفهان را در اینستاگرام دنبال کنید
مطالعه بیشتر :
پیشگیری از گرفتگی عروق با تغذیه مطلوب