بررسی میزان ریبوفلاوین موجود در انواع مواد غذایی

قصد داریم تا در مقاله ای که امروز در سایت مریم سبکتکین کارشناس رژیم انلاین و رژیم درمانی اصفهان برای شما منتشر شده است. به بررسی میزان ریبوفلاوین موجود در انواع مواد غذایی بپردازیم.

ریبوفلاوین چیست؟

ویتامین B2 ویتامینی است که بطور گسترده‌ای برای متابولیسم مناسب سلولها مورد نیاز است. این ویتامین محلول در آب بوده بنابراین “اوردوز” آن بندرت اتفاق می افتد اما ریبوفلاوین یا آریبوفلاوینوز در اثر کمبود ویتامین B2 (ریبوفلاوین) در بدن ایجاد می‌شود. این اختلال معمولاًدر اثر دریافت ناکافی منابع غذایی بعلت سوءتغذیه پروتئین-انرژی یا الکلیسم دیده‌می‌شود.

این مطلب را نیز مطالعه کنید : بررسی شرایط دریافت کالری در دوقلوها

  • گوشت گوساله ۱۰۰ گرم: ۰.۸ میلی گرم
  • شیرکم چرب یک لیوان: ۰.۹ میلی‌گرم
  • سالمون ۱۰۰ گرم: ۰.۵ میلی‌گرم
  • قارچ یک فنجان پخته: ۰.۵ میلی‌گرم
  • اسفناج یک فنجان پخته: ۰.۴ میلی‌گرم
  • بادام ۳۰ گرم: ۰.۳ میلی‌گرم
  • آووکادو یک عدد: ۰.۳ میلی‌گرم
  • تخم‌مرغ یک عدد: ۰.۳ میلی‌گرم
  • موز یک عدد: ۰.۲ میلی‌گرم
  • گوشت بوقلمون ۱۰۰ گرم: ۰.۳ میلی‌گرم

میزان ریبوفلاوین موجود در انواع مواد غذایی چقدر است؟ | رژیم آنلاین اصفهان

دلایل بروز کمبود ریبوفلاوین

شایع‌ترین علت کمبود ریبوفلاوین در بدن رژیم غذایی نامناسب است. به همین دلیل این اختلال بیش‌تر در کسانی که به‌طور محدود از غذاهای حاوی ریبوفلاوین چون گوشت، تخم‌مرغ، شیر، پنیر، ماست، سبزی و آرد کامل استفاده می‌کنند دیده‌می‌شود. کمبود ریبوفلاوین هم‌چنین می‌تواند در افرادی که دچار نقص در فعالیت‌های کبدی هستند ایجاد شود، چرا که مانع از استفاده مناسب از ویتامین‌ها می‌شود.

پیشنهاد مطالعه
شناسایی علائم کمبود وزن

به همین دلیل اختلال در جذب ریبوفلاوین و سایر ویتامین‌ها چون تیامین در افراد دچار به الکلیسم نیز شایع است. نوردرمانی جهت درمان زردی در خردسالان نیز موجب از بین رفتن ریبوفلاوین می‌شود که ممکن است باعث ایجاد کمبود این ویتامین در بدن شود. در واقع این ویتامین به نور حساس بوده و به‌عنوان مثال قرار دادن بطری شیر جلوی مغازه‌ها بعلت تابش نور افتاب، این ویتامین را در شیر از بین می‌برد.

مریم سبکتکین را در اینستاگرام دنبال کنید

میزان میانگین ریبوفلاوین مورد نیاز بدن روزانه بین ۱/۱ تا ۱/۳ میلی‌گرم برای بزرگسالان و ۱/۶ برای زنان باردار یا شیرده می‌باشد. علایم کمبود ریبوفلاوین اغلب عبارت‌اند از گلو درد، قرمزی و التهاب غشاءهای مخاطی دهان و گلو، التهاب گوشه لب، استوماتیت، گلوسیت، التهاب زبان، درماتیت سبورئیک و کاهش میزان گلبول‌های قرمز خون. کمبود ریبوفلاوین معمولاً با کمبود سایر ویتامین‌های محلول در آب همراه است. مطالعات انجام‌شده درمورد شیوع سرطان مری در میان ترکمن‌های عراق نشان می‌دهند که کمبود مزمن ریبوفلاوین و تومورهای بدخیم در مری به هم ارتباط دارند. هم‌چنین در مطالعات انجام‌شده بر زنان باردار مشخص شده است که احتمال ابتلا به پره‌اکلامپسی در زنان دارای کمبود ریبوفلاوین ۴/۷ برابر زنان سالم است.

پیشنهاد مطالعه
رژیم غذایی دیابت نوع 1

جهت دریافت اطلاعات تماس کلیک کنید.


مطالعه بیشتر :

نکاتی برای تغذیه تابستانی مناسب

بایدها و نبایدها برای وعده شام

نشانه ها و عوامل بیماری مسمومیت غذایی