فواید زغال اخته

زغال‌ اخته تنها محدود به زینتی و زیبا بودن درختش نیست، بلکه خانه‌ای مملوء از خواص و موادمغذی می‌باشد. این میوه اخیراً به دلیل اینکه مشخص شده فواید زیادی دارد، بسیار مورد توجه جامعه پزشکی قرار گرفته و به عنوان غذایی دارویی مورد استقبال واقع شده‌است.

۱. درمان اسهال و اسهال خونی با خاصیت منقبض کنندگی

زغال‌اخته خاصیت قوی منقبض‌کنندگی دارد که باعث می‌شود همچون یک داروی منقبض‌کننده عمل کند، از این رو به صورت سنتی برای درمان اسهال و اسهال خونی مورد استفاده بوده‌است.

عمل منقبض کنندگی این میوه به حضور سطوح بالای تانین (جوهر مازو) در آن نسبت داده می‌شود. در حقیقت احساس خشکی که فرد با خوردن زغال‌اخته و خرمالو به در دهانش به وجود می‌آید، به دلیل وجود تانین با خاصیت منقبض کنندگی در این میوه‌ها می‌باشد که مسئول منقبض شدن و جمع شدن بافت‌های درون دهان است.

این عمل تانین ترشح مایعات بدن را کم می‌کند که اولین مرحله درمان پس از ابتلا به اسهال و اسهال خونی است.

زغال اخته، با خاصیت منقبض کنندگی‌ خود، کار منقبض کردن ماهیچه‌های بدن و بافت‌ها، به‌خصوص زمانی که فرد دچار خونریزی شده‌است، را انجام می‌دهد. از این خاصیت زغال‌اخته برای درمان دردها و مشکلات شکمی، تب و وبا نیز استفاده می‌شود.

۲. نیروبخشی عالی

میوه‌ زغال‌اخته دارای خواص نیروبخش و تقویت‌کننده نیز می‌باشد که این مقوی بودنش به مقادیر بالای مواد معدنی موجود در آن نسبت داده می‌شود. این میوه‌ها غنی از مس، کلسیم، منگنز، پتاسیم و روی هستند.

علاوه بر این مواد معدنی ضروری، زغال اخته منبعی فوق‌العاده از سدیم نیز می‌باشد.

مصرف این میوه و فرمولاسیون درمانی تولید شده از آن به تسریع بهبود بیماری‌های گوناگون و بازگشت به سلامت طبیعی بعد از بیماری کمک می‌کند. برای نمونه، آب زغال‌اخته می‌تواند باعث تسریع بهبود اسهال شدید شود.

۳. خواص زغال اخته برای کبد

تحقیقات متعددی برای پیدا کردن خواص سلامتی مصرف زغال‌اخته انجام شده‌است. نتایج این تحقیقات نشان داده‌اند که مصرف منظم این میوه به حفظ عملکرد کبد کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید : مواد غذایی موثر در درمان کبد چرب


۴. کمک به عملکرد کلیه

 

پیشنهاد مطالعه
رژیم غذایی مناسب در دوران شیمی‌درمانی

خوردن زغال‌اخته، عملکرد کلیه‌ها را نیز بهبود می‌بخشد. در طب سنتی چینی (TCM)، بر این باور بوده‌اند که زغال‌اخته دارای خاصیت دیورتیکی (ادرارآوری) می‌باشد. به عبارت دیگر، مصرف این میوه، تولید اوره را تقویت می‌کند و به این وسیله به عملکرد نرمال کلیه‌ها کمک می‌شود.

زغال‌اخته همچنین به کاهش فشار خون بالا کمک می‌کند و برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می‌برند مفید است. علاوه بر این زغال‌اخته باعث تقویت سم‌زدایی از کل بدن می‌شود.

زغال اخته و فواید آن
زغال اخته و فواید آن

۵. خواص ضد باکتری و ضد ویروسی چشمگیر

زغال‌اخته همچنین دارای قدرت ضد باکتری و ضد ویروس می‌باشد. این عقیده وجود دارد که این میوه به علت داشتن سطوح بالای ویتامین C، که عامل طبیعی بسیار قدرتمند ضد ویروسی، ضد باکتریایی و ضد التهابی می‌باشد، برای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا نیز عالی است.

البته اگر می‌خواهید که از تمام این خواص زغال‌اخته بهره ببرید، باید آن را به صورت تازه مصرف کنید زیرا پختن و در واقع گرما دادن به آن محتوای ویتامین C آن را تخریب می‌کند.

۶. زغال اخته غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها

زغال‌اخته، یک منبع از آنتی‌اکسیدان‌ها می‌باشد. آنتی‌اکسیدان‌ها به ما کمک می‌کنند تا سپری در برابر رادیکال‌های آزاد داشته‌باشیم. این میوه از ما در برابر ابتلا به بیماری‌های کرونیک (مزمن) دفاع می‌کنند.

۷. خاصیت تب‌بری زغال اخته

این میوه یک تب‌بر است که به کم‌کردن اثرات تب و پایین آوردن دمای بدن به حالت طبیعی‌اش کمک می‌کند. به صورت کلی افزودن زغال‌اخته به رژیم‌غذایی‌، باعث سالم‌تر شدن رژیم غذایی می‌شود، چرا که حاوی مقادیر قابل توجهی ویتامین و موادمعدنی است.

زغال‌اخته نه تنها به سلامت کبد و کلیه‌ها کمک می‌کند، بلکه مصرف آن می‌تواند موجب کمک به آزادسازی موکوس از مجاری معده و روده و پاکسازی بدن از عفونت‌ها شود.

از طرفی هم مصرف زغال‌اخته تازه و پخته‌نشده، ورود آنتی‌اکسیدان‌ها به بدنمان را افزایش می‌دهد. این میوه خوشمزه به عنوان یک آنتی‌هیستامین و ضد دیابت طبیعی نیز عمل می‌کند.


مطالب پیشنهادی : 

رژیم غذایی بیماران دیابتی

درمان دیابت با رژیم غذایی

غذاهایی که برای دیابتی ها مثل سم است


بیماری‌هایی که زغال اخته به درمانشان کمک می‌کند : 

  •  کمردرد
  • زانو درد
  • سرگیجه
  • وزوز گوش
  • خروج غیرارادی منی
  • تکرر ادرار
  • تب و لرز به خاطر نقص کبد
  • تپش قلب
  • نوراستنیا (ضعف اعصاب)
  • اختلالات قاعدگی